98 GT Instrument Cluster

Discussion in 'SN95 4.6L Mustang Tech' started by Caveman, Mar 30, 2008.


  1. Caveman

    Caveman New Member

    Joined:
    Feb 27, 2003
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Austin, Texas
    I need some clarification one instrument clusters. I am in need of a new instrument cluster for my stang, I have a 98 GT. I have been told that only 98 GT clusters will work in a 98 GT. Is this true? There is one on ebay from a 97 GT and the circuit board on the back looks identical to mine with the same two connectors, will a 97 GT cluster work in a 98GT?
     
    #1
  2. CobraRed_96_GT

    CobraRed_96_GT Active Member

    Joined:
    May 20, 2006
    Messages:
    1,651
    Showcase:
    2
    Albums:
    1
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    39
    Location:
    UCSD/La Jolla
    Why do you need a new cluster? And yes, i've heard the same thing - only 98 for the 98
     
    #2
  3. fast97gt

    fast97gt Active Member

    Joined:
    Jan 3, 2007
    Messages:
    1,082
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    49
    Location:
    north carolina
    ive not herd anything like that but they do have the same connectors for 96-98, cause the 99 mustangs went to coil over plug set up and the circuitry is different.
     
    #3
  4. d98gt

    Founding Member

    Joined:
    Mar 14, 2002
    Messages:
    4,774
    Likes Received:
    122
    Trophy Points:
    104
    Location:
    SE Texas
    What would COPs have to do with the instrument cluster?
     
    #4
  5. Black_02_GT

    Black_02_GT Member

    Joined:
    Mar 3, 2008
    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Mississippi
    kinda what i was wondering too.. :shrug:
     
    #5
  6. d98gt

    Founding Member

    Joined:
    Mar 14, 2002
    Messages:
    4,774
    Likes Received:
    122
    Trophy Points:
    104
    Location:
    SE Texas
    However the 99+ are electronic so that's an obvious difference :D

    As for the 98 only exchanging for a 98...I really don't understand why a 96 or 97 wouldn't work.
     
    #6
  7. Dave0803

    Dave0803 Member

    Joined:
    Mar 4, 2003
    Messages:
    235
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    17
    Location:
    Leonardtown, MD
    Try looking at simcoltd.com . They have a cluster that fits 99-04. I'm not sure about about the 98 only fitting a 98 but I'm sure you could ask them. I have there cluster in my 03' and I love it.
     
    #7
  8. topless98gt

    topless98gt Adhesive Feces

    Joined:
    Mar 31, 2005
    Messages:
    668
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    17
    Location:
    Arlington, TX
    #8
  9. CMEFLY

    CMEFLY New Member

    Joined:
    Dec 12, 2003
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    bonney lake WA.
    The temp gauge will not work if you install a 96-97 cluster in a 98. There are two wires on the temp circuit that need to be swapped. But you should be able to use the gauges or speedo from the 96-97 on your cluster if your circuit board is ok.
     
    #9

Share This Page