Engine Fail Safe Mode Again

Discussion in '2005 - 2009 Specific Tech' started by Fotoman, May 14, 2013.


  1. Fotoman

    Fotoman New Member

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    25
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Location:
    Southern California
    I'm having an issue with my 05 GT going in to the " Engine Fail Safe Mode" when I
    jump on it and run her hard? the car will only go about 5 Mph and when I shut
    the Motor off and start it up again it will run OK? I put my Code reader on it and
    it said it Passed with No Codes? How is this possible? there has to be a reason
    why this happens. It sucks having to drive my car and Not have any fun. Does,
    anybody have an idea what the problem may be? I only have minor after market
    Hi-Perf parts BBK Throttle Body, C&L Intake W/ Tune, MSD Coils and BBK
    under drive pulleys and all of these parts have been on for years with No issues
    until recently.
  2. earleys94gt

    earleys94gt Active Member

    Joined:
    Aug 31, 2003
    Messages:
    1,151
    Likes Received:
    13
    Trophy Points:
    49
    Location:
    Ashley, Ohio
    Is the TPS(throttle position sensor) the stock one?

    Try unhooking the battery to reset the ECU. If that does not work, replace the TPS.
  3. SpartaPerformance

    SpartaPerformance Site Sponsor

    Joined:
    Nov 5, 2006
    Messages:
    2,127
    Likes Received:
    22
    Trophy Points:
    49
    Location:
    Long Island NY
    Most likely BBK TB, there have been many reported issues with them.

Share This Page