Help me solve this problem

Discussion in 'Fox 5.0 Mustang Tech' started by Chetly, Dec 28, 2003.


  1. Chetly

    Chetly New Member

    Joined:
    Aug 7, 2003
    Messages:
    118
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I just installed a used trannty and a ram clutch. I went to start my car and roll it out of the garage, the car bogs down when you let the clutch off. I tried driving back into the garage and the car bogs down. You can feel it hit the friction point, then you gas and go, and it stalls out. If you give it alot of gas it will moves, but at low speeds feathering the clutch it boggs down. SOmeone told my my timing is to retarded and thats why. Any other suggestions, has anyone else ever experiecned this. Thanks
  2. jrichker

    jrichker StangNet's favorite TOOL SN Certified Technician Founding Member

    Joined:
    Mar 10, 2000
    Messages:
    21,018
    Likes Received:
    274
    Trophy Points:
    134
    Location:
    Dublin GA
    Look for loose plug wires, loose or broken vacuum lines.

    Everything clean and tight, Dump the codes and see what the computer says is wrong…

    Here's the link to dump the computer codes with only a jumper wire or paper clip and the check engine light, or test light or voltmeter. I’ve used it for years, and it works great.

    See http://www.troublecodes.net/Ford/
    OR
    See http://www.dalidesign.com/hbook/eectest.html for more descriptive help
    OR
    See http://www.mustangworks.com/articles/electronics/eec-iv_codes.html


    Sponsored Ad

Share This Page