I need some advice for my old man! HELP

Discussion in 'Fox 5.0 Mustang Tech' started by Smokin35s, Dec 5, 2003.


  1. Smokin35s

    Smokin35s New Member

    Joined:
    Dec 8, 2002
    Messages:
    85
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    He has a 1987 Grand Marquis with a 5.0. The problem is when he starts it cold it goes to the high idle. After the high idle comes down to a low idle and you put it in gear, when you give it gas to go it hesitates and dies. Then you start it again and it is all good. This only happens the first time you start it when the car is cold. It is fine after that. Any ideas to get him off my back? Thanks!
  2. 91LX302

    91LX302 Founding Member

    Joined:
    Jun 22, 2002
    Messages:
    406
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Boston, MA
    I would check the TPS and the IAB on the throttle body. But if it only happens once and it drives fine afterwards then maybe he needs to let it warm up more. Still shouldn't stall though if cold, how many miles on it?


    Sponsored Ad

  3. Smokin35s

    Smokin35s New Member

    Joined:
    Dec 8, 2002
    Messages:
    85
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    it has 90,000 on the motor.
  4. TwoToneTerror

    TwoToneTerror New Member

    Joined:
    May 2, 2003
    Messages:
    311
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Portland OR area
    clogged injectors not giving it enough gas?? i'm not sure, did you try pulling any codes?

    that's all i can think of,
    good luck!
    -Bart

Share This Page