"Idiot" Light/Cruise Control?

Discussion in 'SN95 4.6L Mustang Tech' started by StangVert00, Jan 3, 2004.


  1. StangVert00

    StangVert00 New Member

    Joined:
    Mar 3, 2003
    Messages:
    236
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Stoneham, MA
    I have a '00 GT 'Vert.
    It does have Cruise Control, but is there an "Idiot" light to tell you that it's "On"? Every other car I have driven with Cruise has some kind of light that tells you the Cruise is "On". Does this light not exist, or do I have a burnt bulb somewhere?

    Thanks,

    StangVert00
    '00 GT Performance Red 'Vert
  2. SonicBlueBabe

    SonicBlueBabe New Member

    Joined:
    Sep 21, 2003
    Messages:
    289
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Boca Raton, FL
    Doesn't exist...at least not on my 03 GT :shrug:


    Sponsored Ad

  3. White96GTinFla

    White96GTinFla Banned

    Joined:
    Feb 28, 2002
    Messages:
    1,117
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Naples, Florida
    nah, we dont have them :shrug:
  4. StangVert00

    StangVert00 New Member

    Joined:
    Mar 3, 2003
    Messages:
    236
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Stoneham, MA
    What a rip off! Oh well, at least it's a 'Stang! :nice: :D
    Now I know, thanks!

    StangVert00
  5. JonJon

    JonJon Founding Member

    Joined:
    Aug 16, 2002
    Messages:
    4,923
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    back in Marylands
    lol
    My roomate asked me that same question about his v6, I had no idea since I don't have cruise. He was confused for a while. :rlaugh:
  6. jadesville

    jadesville the polarbear conservation corps protects a polarb

    Joined:
    Oct 8, 2003
    Messages:
    2,384
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    47
    Location:
    Gresham, OR
    i think your cruise light would be the mph not being constant/dropping :D
  7. CottonBurnerz

    CottonBurnerz Banned

    Joined:
    May 11, 2003
    Messages:
    1,569
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Drink and Drive = Teh Lose
    you can only activate it if you're 30+mph... press "on" and press "set accel" if the speed doesn't drop then it's on!
  8. Red99V6

    Red99V6 New Member

    Joined:
    Nov 24, 2003
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Northern NY
    My Camaro didn't have a light either, must be a sports car thing.
  9. snowb07

    snowb07 New Member

    Joined:
    Jul 22, 2003
    Messages:
    249
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    soon to be CT
    I am sure there is a way to hook one up ... (maybe some smart person can figure it out)
    -fred
  10. JoeySperz

    JoeySperz Founding Member

    Joined:
    Sep 11, 2002
    Messages:
    306
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Mountainside, NJ
    There is no light, but the accelerator retracts when it is activated. if you put your foot by the accelerator you can feel it retract when it is put on.
  11. Kraw

    Kraw Nail On The Head El Moderatoro Founding Member

    Joined:
    Nov 30, 1999
    Messages:
    2,980
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    49
    Location:
    ATL via MSY via MLU via Pitkin, La
    as I was driving the STang home from the dealer, I noticed that too. It sux. I like the light on the dash! :mad:

    My Jeep WRANGLER of all vehicles has one!

    I also like how Mopar has a "cancel" button for the cruise. That way, you don't have to tap your brakes to let off cruise and you don't have to turn it off and lose your setting :)
  12. DBMSTNG

    DBMSTNG I fantasize about it being BIG! Founding Member

    Joined:
    Apr 24, 2002
    Messages:
    3,951
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    56
    Location:
    not quite here
    my focus even has one. oh well. it doesn't really bother me. i know when it's on.

Share This Page