KB Dyno #s

Discussion in 'SN95 4.6L Mustang Tech' started by el_kid_1, Dec 26, 2003.


  1. el_kid_1

    el_kid_1 New Member

    Joined:
    Oct 31, 2003
    Messages:
    741
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Puerto Rico
    SO far I'm the only one. I've PM Red Dragon asking for his situation and if his running into the same problem that I have. KB says that the chip is OK and does not need any retuning. :shrug:
     
    #61
  2. B C

    B C New Member

    Joined:
    Jun 6, 2003
    Messages:
    444
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Chino, CA
    I haven't been 135 mph but my car has been on the dyno numerous times in 4th gear up to 6100 rpms or so. I was told that the Kenne Bell chip does not modify the rev limiter whatsoever. But I would ask Ken to be sure. Hopefully you get this resolved soon.
    I would get rid of that BBK and go back to the stock air box to be on the safe side for now.
     
    #62
  3. el_kid_1

    el_kid_1 New Member

    Joined:
    Oct 31, 2003
    Messages:
    741
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Puerto Rico
    I will definitely do so. I just read on a different thread the following statement by scheister:

    When you let off the gas at about 4500 rpms and are slowing down, do you hear the exhaust pop and crackle alot? If it is, you are probably running a tad rich.

    That got me wondering. Everytime I let off the gas in the neighborhood of 4500 rpms, I hear a couple of exhaust pops. Is that really a sign of a rich mixture? :shrug:
     
    #63
  4. KickerStang

    Founding Member

    Joined:
    May 6, 2002
    Messages:
    593
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Colorado Springs
    I thought that meant you were running lean? My a/f was at 14/1 when I was NA and it popped alot on deceleration. I think you are running lean. Maybe you can take your car to ford and have them re flash your computer for the 4th gear rev limiter. That does not sound right. Have you taken it to redline in 4th gear before the KB? I have to say, I am very jealous of you. I want one of those KB kits so bad. Too bad I already sold my GT.
     
    #64
  5. DeadLurker

    DeadLurker Daily Driven

    Joined:
    Sep 7, 2001
    Messages:
    7,733
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    New York
    NEVER let ford touch your computer
     
    #65
  6. Ryan L

    Founding Member

    Joined:
    Apr 16, 2001
    Messages:
    790
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Location:
    St. Augustine, FL
    How does the comp know what gear you are in? It doesn't make sense that the comp can change the rev limiter based on what gear the tranny is in.
     
    #66
  7. GitDat

    Founding Member

    Joined:
    Mar 24, 2002
    Messages:
    530
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Indy
    Interesting. If this problem gets resolved maybe this will help me figure out what the heck happens to my car after going WOT and upshifting and going WOT again. If I do that too slowly my car hesitates big time. It's like the fuel gets cut off or something.. :shrug:
     
    #67
  8. 2000GTnoExtras

    Founding Member

    Joined:
    Apr 3, 2002
    Messages:
    990
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Rocklin
    Are you possibly hitting a speed limiter rather than a rev limiter? :shrug: I know my car falls flat on it's face at 120mph.
     
    #68
  9. GitDat

    Founding Member

    Joined:
    Mar 24, 2002
    Messages:
    530
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Indy
    This happening after having my computer flashed at a dyno tune of course.
     
    #69
  10. B C

    B C New Member

    Joined:
    Jun 6, 2003
    Messages:
    444
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Chino, CA
    Does Roush put on a speed limiter?
     
    #70
  11. Dan_Soprano

    Dan_Soprano Mustang Master

    Joined:
    May 7, 2003
    Messages:
    7,514
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    79
    Location:
    Jacksonville, FL
    I have an 01, and have had it upwards of about 130mph. I bet it does have something to do with the fact that you have 3.73's and no speed cal. the ECU gets a signal from the Vehicle Speed Sensor in the tranny. If there is a speed topping governor installed in the computer, I bet you are hitting it cause of the 3.73's. Something to look into.........
     
    #71
  12. GT_2001

    Founding Member

    Joined:
    Aug 5, 2001
    Messages:
    179
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Cambridge, ON Canada
    I've heard of 2000 Gt's with the 16 inch wheels having a speed limiter! Only the ones with 16 inch wheels. The 17's don't have it! Maybe Roush used a car that had 16 inch wheels as a base for your car. I hope this helps! Not many GT's came with 16" but a few did!
     
    #72
  13. 68 & 00 GT

    68 & 00 GT New Member

    Joined:
    May 14, 2003
    Messages:
    2,426
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    HOUSTON TEXAS
    no KB here (YET), but as for a CAI suggestion. Anderson Motorsports has a ceramic coated CAI that has a large diameter pipe, that holds the air meter at the very end of it outside of the engine bay, so no bends before it. I run one N/A with a Pro m-77mm. Good luck. I can't see how the rev limiter is differnt in 4th either.:scratch:
     
    #73
  14. el_kid_1

    el_kid_1 New Member

    Joined:
    Oct 31, 2003
    Messages:
    741
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Puerto Rico
    That is something that I need to look into. May be is a speed limiter that's cutting my off and not the rev limiter. It is very strange that the rev limiter kicks in at 6100 rpms from 1st to 3rd gear while it kicks in at 5400 rpms in 4th gear :confused: But to be honest, I'm not worried about this issue. My main concern right now is the fact that I'm, allegedly, running lean. Although there is no sign of detonation/knockig or whatsoever. And the car is responding very fast when I floor it. It could also be that the A/F measuring instrument was not calibrated. Thank you all for pitching in and posting all your ideas/comments.
     
    #74
  15. Saleen s281

    Founding Member

    Joined:
    Aug 20, 2000
    Messages:
    79
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    flushing new york usa
    hey el kid did your boost-a-pump come with an adjustment knob?
     
    #75
  16. CTGrey02

    Founding Member

    Joined:
    May 23, 2002
    Messages:
    1,403
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bristol, CT
    There ya go. They probably put a SPEED limiter on 4th gear. Correct your speedo and you'll get your 6150 back.
     
    #76
  17. Primo

    Primo New Member

    Joined:
    Jun 9, 2003
    Messages:
    281
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Phoenix
    How the hell do you go to 135MPH in 4th @ 5,4000 RPM with 373's? I trap at 113 with 4.10's @ 6K rpm's in 4th. Damn, I need some 3.73's so I can actually pass through the traps at WOT instead of backing it out at 1,000' due to bouncing off of the rev limiter.
     
    #77
  18. CTGrey02

    Founding Member

    Joined:
    May 23, 2002
    Messages:
    1,403
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bristol, CT

    He isnt, his speedo isnt corrected
     
    #78
  19. el_kid_1

    el_kid_1 New Member

    Joined:
    Oct 31, 2003
    Messages:
    741
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Puerto Rico
    Right, I have not recalibrated my speedo. Therefore, my speed is not correct. However, it felt REALLY fast. I estimate the real speed to be between 110-120 mph.
     
    #79
  20. el_kid_1

    el_kid_1 New Member

    Joined:
    Oct 31, 2003
    Messages:
    741
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Puerto Rico
    It did not. I called KB about this issue and they explained that they've eliminated the voltage adjustment knob on the 2v kit. The BAP has been set up in such a way to increase the fuel pump voltage by 50% all the time (or as long the pressure switch senses 3.5 psi of boost or more). This is becuase the fuel pump in GTs is not as good as that of Cobras. They need to delete the knob from the BAP installation instructions as it is confusing. I went nuts looking around for the knob...I thought they didn't ship it.
     
    #80

Share This Page