Mustang Not Running Well

Discussion in 'SN95 4.6L Mustang Tech' started by socalharry, Dec 25, 2013.


  1. socalharry

    socalharry New Member

    Joined:
    Dec 24, 2013
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    2
    hi, My 2001 gt mustang is not running well. 1) it did not start without holding the gas. Cleaned the idle air control valve. It helped. 2)But,it feels like it is not firing on all 8. I pulled all 8 coil on plugs and checked for continuity between the primary side of the coil pack and the secondary side of the coil pack. The primary side on all 8 reads on specs. Secondary, 6 coils read on spec 5.5 and two coils read 5.3 below spec. Can is reading on these coils below spec cause a missing firing? I am not getting error codes. One coil on plug boot with correct spec has cracking at the end that connects to spark plug. spark plugs (E3) are clean about 70,000 miles on spark plugs. By the way 134,000 miles on my mustang gt. That is as far as my check list has gotten. Next checking injectors.
  2. madspeed

    madspeed Colonel Mustard Mod Dude Founding Member

    Joined:
    Nov 30, 1999
    Messages:
    7,960
    Likes Received:
    1,110
    Trophy Points:
    174
    Codes??
    trombonedemon likes this.
  3. socalharry

    socalharry New Member

    Joined:
    Dec 24, 2013
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    2
    no coeds, I did hook it up to my predator diablo tuner, no coeds.

Share This Page