Quick Cop Question

Discussion in 'SN95 4.6L Mustang Tech' started by 85_SS_302_Coupe, Jan 23, 2014.


  1. 85_SS_302_Coupe

    85_SS_302_Coupe it sucks (I know) to be on the receiving end

    Joined:
    Nov 11, 2003
    Messages:
    293
    Likes Received:
    894
    Trophy Points:
    173
    Location:
    Northern KY
    Just looking for opinions, is there a "right way" to put these things on the plugs? I feel like I'm doing something wrong. They don't have that click feeling that I'm used to from spark plug wires, and I'm worried that I'm not getting them onto the plugs well enough.

    I thought maybe I should pull off the boot and put that on the plug first and then slip the spring down the boot? Does it make a difference?
     
    #1
  2. flstang65

    flstang65 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 6, 2007
    Messages:
    1,965
    Likes Received:
    182
    Trophy Points:
    64
    Location:
    Mid Michigan
    As long as they are all the way in and seated on the intake, you are good. You wont have the click that you are used to with wires due to the little spring in the boot. I have seen (and used) some stainless cables that replace the springs in the boots and you will have the click then but, stock style boots with the springs in them = no click. Hope that helps.
     
    #2
    twogts4us likes this.
  3. sneaky98gt

    sneaky98gt Mustang Master

    Joined:
    Apr 24, 2008
    Messages:
    3,273
    Likes Received:
    162
    Trophy Points:
    94
    Location:
    NC State University
    Never heard a click with my COPs either. And I've never had a problem, so I'd say you're good.
     
    #3

Share This Page