Progress Thread Budget 89 GT

a91what

SendMeUrDataLog
Mod Dude
Apr 6, 2011
9,186
5,408
204
30
Hillsborough county
I did a fuel trim and made some small idle changes.
Looks to me like you have some kind of missfire at 4800... likely where you are making peak cylinder pressure at around 11psi. your timing is up around 23* she is making great power and the injector duty cycle is around 80%

Pull a couple of plugs and post pictures of them for me, if they dont have any signs of detonation we may need to look into getting a hotter spark to the plug. If we do show any signs of detonation, [small specks on the plug] we will want to go to a cooler plug or pull a few degrees of timing.
 

Attachments

  • Sponsors(?)


Anti_Hero0932

5 Year Member
Jan 29, 2012
381
176
63
29
LaGrange, MO
ok will do that tonight. its like a miss almost so you could be right. i did put a pretty cold plug in it to begin with.

also when im getting on it and let off the gas almost everytime it wants to die unless i rev it up and clean it out. not a real big deal to me. i just want to get this miss figured out i know it will run damn good once its fixed.

i seen EFI Source came out with a new plug and play gold box too..... im drooling over that piece
 

stanglx2002

CT Material here
Mod Dude
Jul 7, 2005
1,274
836
154
I personally like the Stinger PIMPxs as it has everything that you can think of.
 

a91what

SendMeUrDataLog
Mod Dude
Apr 6, 2011
9,186
5,408
204
30
Hillsborough county
In short yes they could be. The plugs tell me that the car is burning a small amount of oil and is a tad rich at cruise. Fat under boost (we want that)... the porcelain should not be pitted or rough but it should also not look glazed.
Plugs tell me misfires but I cant see specks of silver in the porcelain. Silver or shiny specks are usually detonation.
 

Anti_Hero0932

5 Year Member
Jan 29, 2012
381
176
63
29
LaGrange, MO
got the plugs changed. gotta get some time to mess with the tune and now its raining.... i did notice the plugs had a pretty big gap in them to (the old one) i gapped the new ones at .30
 

Anti_Hero0932

5 Year Member
Jan 29, 2012
381
176
63
29
LaGrange, MO
its been sitting in the garage but it seems to be running alot better the couple times i did drive it. been a busy last few months. hopefully ill be getting back to it when it cools off a little bit here.
 

Anti_Hero0932

5 Year Member
Jan 29, 2012
381
176
63
29
LaGrange, MO
yeahhhhh still around and kicking. i just havent been driving the car much. that black car is pretty hot right now with no AC.

im hoping this fall i will get some use out of it.