Crank no start after hard drive

Foxbodyguy49

Member
Jul 30, 2019
60
9
18
30
Longisland
Having a weird issue lately. Ill take the car for a good drive, then park and when i come back out the car just cranks and cranks not even a sputter. Once the car cools down a bit I'm able to start it. Last time i checked there was spark and there was fuel pressure at the rail during this issue. I'm running a microsquirt and have it controlling spark with my MSD box. I was able to datalog the time leading up to the issue and during the cranking no start and when it finally started. If anyone can see anything that might stand out let me know I'm not sure if its mechanical or tune related at this point. Thanks in advance
 

Attachments

  • Crank startdrive home .mlg
    2.6 MB · Views: 0
  • Crank no start.mlg
    104.7 KB · Views: 0
  • Drive to store.mlg
    1.7 MB · Views: 0
  • CurrentTune.msq
    119.3 KB · Views: 0
  • Sponsors(?)


a91what

SendMeUrDataLog
Mod Dude
Apr 6, 2011
10,483
6,602
214
32
Hillsborough county
You have to run a battery of tests.

When you go to hot start prime the engine 3 times. If it starts better you need more cranking fuel.
Or crank for 3s then put your foot all the way in it to shut the injectors off.
This simple test will let you know if it needs more or less cranking fuel.

I have found that most sbf after a long heat soak want around 85% for cranking
 

Foxbodyguy49

Member
Jul 30, 2019
60
9
18
30
Longisland
Thanks I’ll try Tmmrw, it looks like I had 100% priming pulse at 160* but only 75* at 180 and I was having starting issues above 180 so I’ll add some more priming pulse and see how it goes.