KAMRF1 and AFR dropping instantaneously

foxy_vo

New Member
Apr 28, 2022
1
0
1
20
California
Hello all,

I recently built a 331 stroker for my '82 Volvo Wagon and have been remotely tuning it through EFI dyno tuning. It's all broken in and we're in the final stages of dialing in the tune, but about a week ago a misfire developed. Turned out to be a bad battery and is resolved now, but when I started driving it I noticed my AFR would drop to around .80 lambda and in some instances all the way down to .50. As expected, my KAMRF 1 value also drops to around the .800 range but my LAMBSE1 and 2 remain consistent. This only happens at idle and under light load, but the AFR is correct under WOT. I'm not sure what to think of this, I've checked my wiring past the salt and pepper shakers and everything seems fine, grounds are all good and I haven't deliberately changed anything since the last datalogs. I would talk to my tuner about this, but would rather not hassle him as it's obviously something I've done. Anyone have any advice?

Thanks,
Ian
 
  • Sponsors(?)


Dan02gt

10 Year Member
Mar 2, 2003
863
409
113
Greenville, NC
I wish I knew something that would help you, but I can say that if you’re using EFI dyno tuning Decipha is one of the best should be able to give you some tips on what to check. I would post on his forum if you haven’t already.
 

General karthief

wonder how much it would cost to ship you a pair
Mod Dude
Aug 25, 2016
22,767
8,259
203
polk county florida
We have a tuning forum too
i guess I could just move this there :doh:
 
Last edited: