Marcelo tuning adventure

Feb 25, 2018
39
0
6
57
#41
Post the datalog so I can look it over. I need more info than that log shows.
there is something real wrong.. car starts now but I have to keep it a 2000 rpm.. lifting the pedal and engine dies..
 
  • Sponsors (?)

Feb 25, 2018
39
0
6
57
#42
yesterday i drove about 180 miles to the track and back engine was running fine on highway cruising around 2ooo to 2200 rpm on the way back filled some gas and Engine started to make real troubles ..extreme idle hunt from 500 to 2000 rmp
 

a91what

SendMeUrDataLog
Mod Dude
Apr 6, 2011
6,688
3,968
204
29
Hillsborough county
#43
Like i said i will need a datalog posted here so i can look at it to help you.
 
Feb 25, 2018
39
0
6
57
#44
thats the Oil color ... deep black.. was fresh 20/50 filled up last week and has about 220 miles ... rare is that the Spark plugs all look even and no sign that there is something wrong ... will send you the log..
 

Attachments

a91what

SendMeUrDataLog
Mod Dude
Apr 6, 2011
6,688
3,968
204
29
Hillsborough county
#45
thats the Oil color ... deep black.. was fresh 20/50 filled up last week and has about 220 miles ... rare is that the Spark plugs all look even and no sign that there is something wrong ... will send you the log..
Does it smell like fuel?
 
Feb 25, 2018
39
0
6
57
#46
will smell tomorrow when draining the main sump ..but i think yes ..smelled on the oil Filter and yes, there is a light Fuel smell ...but not really Fuel fuel ..
 
Last edited:
Feb 25, 2018
39
0
6
57
#47
ok ..dropped the rest of oil ..and it has a fuel smell... asked me wife..haha ....and she said it smells like fuel ...I dont know all oil has a light fuel smell..i think...its not that bad ...
 

a91what

SendMeUrDataLog
Mod Dude
Apr 6, 2011
6,688
3,968
204
29
Hillsborough county
#48
thats not a good sign....

do a compression test and report back, also post a pic of the plugs please
 
Feb 25, 2018
39
0
6
57
#50
compression test ..more than happy..all 8 exactly the same 12 bar !!! spark plugs look all the same !! and that was after running bad.. !! there is one with no gap!! was not installed like this ..(sliped out of hand) gone install new plugs... what gap ??'
 

Attachments

Feb 25, 2018
39
0
6
57
#52
ok this is weard.. this plugs in the Pic where new Autolits 3923..(i used the 3924 with Nitrous ..2 years the same plugs and never had a problem ....) as I said I installed some new NGKs (3524..BCPR5ES-11) I had .. put all back together..Distributor set by Hand and lets give a try .. man ...engine starts right away and runs smooth and nice revs up and down like nothing happened????!!! Bad Spark plugs caused all that troubles??
 

a91what

SendMeUrDataLog
Mod Dude
Apr 6, 2011
6,688
3,968
204
29
Hillsborough county
#54
well the WOT fuel looks good and the porcelain is clean up top... looks like a decent plug to me burn wise..

other than the fact that you broke it....
 
Feb 25, 2018
39
0
6
57
#55
ah ok ... this dark brown ring is normal ??
 
Feb 25, 2018
39
0
6
57
#57
i think this was all my fault ..**** up the tunes in MS ...now car runs fine again ...