idle problem

Discussion in 'SN95 V6 Mustang Tech' started by henrie, Dec 9, 2003.


  1. henrie

    henrie New Member

    Joined:
    Jun 23, 2003
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i just put a 2.5" offroad h-pipe and a spintech side exit system on my 95 coupe. the problem i have is the idle has dropped to about 500, and pulsates up to a 1000 and then back down again. does anyone know the cure to this problem. and my gas milage has dropped considerably is this a normal problem with the addition of the pipes.
  2. JDMsTangR

    JDMsTangR New Member

    Joined:
    May 12, 2003
    Messages:
    283
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Los Angeles
    the only problem that ive heard from having an off road h pipe is only having their check engine light come on.
  3. SpectorV

    SpectorV Founding Member

    Joined:
    Sep 3, 2000
    Messages:
    1,872
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Florence, Alabama
    check for exhaust leaks.... reset the ecu, doubt it will help... but you never konw, make sure the o2 sensors are all in also, even though they will trip a code, you can idle it up wiht the idle set screw on the throttle body also.
  4. henrie

    henrie New Member

    Joined:
    Jun 23, 2003
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    thank you. do you know if the gasmilage dropping is normal for this type of mod.

Share This Page