X pipe question?

Discussion in '2005 - 2009 Specific Tech' started by Zora, Jul 23, 2008.


  1. Zora

    Zora Member

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    114
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    19
    Do you need too reflash the pc....if you install an x pipe? I already have Pypes Violator axle back muffs......looking too install x pipe.

    Thanks
     
    #1
  2. blackgt460

    blackgt460 New Member

    Joined:
    Jun 3, 2003
    Messages:
    67
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    South East Pennsylvania
    No, just bolt it on and enjoy.
     
    #2
  3. NastyStang113

    NastyStang113 New Member

    Joined:
    Sep 12, 2008
    Messages:
    1,591
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Florida
    No only if it is a O/R X pipe ..
     
    #3
  4. Zora

    Zora Member

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    114
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    19
    It is the O/R X pipe.....The tech line at PYPES said i did not have too reflash for the O/R X. :shrug:
     
    #4
  5. blbrchnk

    blbrchnk New Member

    Joined:
    Oct 17, 2006
    Messages:
    269
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Bridgeport, WV
    You don't HAVE to reflash as it won't hurt anything, but you will get the CEL. Thats because when you install it, you remove the Cats and the Cat sensors. Doing so makes the computer think something is wrong with the cats and thus the error. I drove my O/R H-Pipe for about a week without any problems (other than the CEL) before my tune came in.
     
    #5
  6. Zora

    Zora Member

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    114
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    19
    Brenspeed told me it would be fine...but my check engine light would come on till it's reflashed.
     
    #6
  7. NastyStang113

    NastyStang113 New Member

    Joined:
    Sep 12, 2008
    Messages:
    1,591
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Florida
    Correct, but than again I don't consider that normal so I'd say it'd the "right" thing to do to get the tune.
     
    #7
  8. steedman07

    steedman07 Member

    Joined:
    Nov 20, 2007
    Messages:
    178
    Showcase:
    21
    Albums:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    17
    Location:
    Connecticut
    I got mine re-dyno tuned when I put on an O/R Xpipe..Just to make sure it wasnt going to run too rich, and the fact that I like to be safe rather than sorry...
     
    #8

Share This Page