Which Wire Goes Where? (Audio)

Discussion in '1979 - 1995 (Fox, SN95.0, & 2.3L) -General/Talk-' started by aNotchAbove, Feb 2, 2007.


  1. aNotchAbove

    aNotchAbove New Member

    Joined:
    Jun 7, 2006
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    So I'm getting ready to build the box for my subs and before I do so I was wondering if anyone could help me out with how to wire them to the amp? Below is a picture of my setup. I'm looking to wire the two subs in parallel to achieve a 2ohm load at the amp. Each of the subs have dual 2ohm voice coils and came with a set of jumpers on the sub. Could anyone tell me which numbered wire would have to attach to what other number to achieve this? I'm pretty new to the whole car audio scene having just removed the '91 factory tape deck and want to do it right.

    [​IMG]
    #1
  2. Roland69

    Roland69 Sergeant Tangnet

    Joined:
    Sep 17, 2005
    Messages:
    3,102
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    58
    Location:
    Port Elgin, Ontario
  3. Roland69

    Roland69 Sergeant Tangnet

    Joined:
    Sep 17, 2005
    Messages:
    3,102
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    58
    Location:
    Port Elgin, Ontario
    that's a guess cause I have never seen a sub with 4 terminals on each sub
    #3
  4. aNotchAbove

    aNotchAbove New Member

    Joined:
    Jun 7, 2006
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    They've got dual voice coils so there's 4 terminals per sub.

    Would I have to wire it in series like this?

    [​IMG]
    #4
  5. Roland69

    Roland69 Sergeant Tangnet

    Joined:
    Sep 17, 2005
    Messages:
    3,102
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    58
    Location:
    Port Elgin, Ontario
    with my 15" RF HX2's and a 2 channel amp I bridged this is what mine was and my friend (installer at a audio shop) told me I was running 2ohm

    [​IMG]
    #5
  6. 90blacknight

    90blacknight Member

    Joined:
    Apr 11, 2006
    Messages:
    140
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    That is correct. But does your amp have one or two channels? Is it stable at 2 ohms?
    #6
  7. aNotchAbove

    aNotchAbove New Member

    Joined:
    Jun 7, 2006
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My amp has 1 channel and is stable up to 500watts rms at 2ohms.
    #7
  8. 90blacknight

    90blacknight Member

    Joined:
    Apr 11, 2006
    Messages:
    140
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    18
    Then you should be good to go with that wiring diagram you mentioned. Now go wake up the neighbours! lol
    #8

Share This Page