Wiring Subs/Amp help

Discussion in 'Mustang Sound & Shine All' started by 04Stanger, Jan 15, 2006.


  1. 04Stanger

    04Stanger New Member

    Joined:
    Oct 22, 2005
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hello,

    I have 2 10" Alpine Type S DVC 4 ohm stable subs rated at 300 rms each (900 peak) and a Hifonics Brutus bx 500d which can run at 125X1 @ 4ohm, 250X2@2ohm, or 500X1@1ohm. I would like to wire the subs so I can get 250 rms to each sub from the amp, so I figure I will have to drop the amp to 1ohm to get what I need. Can anyone help with how I would wire this? Is the pic in the url for option 1 the correct way?

    http://www.the12volt.com/caraudio/woofer_configurations.asp?Q=2&I=42

    Thanks
     

    Attached Files:

    #1
  2. mrpeaches

    mrpeaches New Member

    Joined:
    Apr 14, 2005
    Messages:
    53
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    parma, ohio (cleveland)
    [​IMG]

    i beleive you can wire both of them up like this and run each to a channel and get what youre looking for.

    or the 1ohm load, i'm not sure. maybe someone else can chime in.
     
    #2
  3. 04Stanger

    04Stanger New Member

    Joined:
    Oct 22, 2005
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Anyone?
    Here are the links to my products. My goal is to wire up the subs so I only have a 1 ohm load on this particular amp so I am not underdriving my subs. If I get it to 1 ohm then I will be getting close to the recommended rms to each sub (250 rms per sub, recommended 300 rms). If I can only get the load to 2 ohms then I am only getting 125 to each sub.

    http://www.cbrstereo.com/index.asp?PageAction=VIEWPROD&ProdID=194


    http://www.alpine-usa.com/en/products/product.php?model=SWS-1042D&lang=en&tab=F
     
    #3
  4. 04Stanger

    04Stanger New Member

    Joined:
    Oct 22, 2005
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    So will this present me with a 1 ohm mono load to my 1 ohm stable amp?

    This is all I need to know.

    Thanks
     

    Attached Files:

    #4
  5. S&B

    S&B I hate my CT. :(

    Joined:
    Dec 19, 2005
    Messages:
    6,178
    Likes Received:
    811
    Trophy Points:
    164
    Location:
    Cheesehead
    yeah that will get you to 1ohm
     
    #5
  6. Red2000GT

    Red2000GT Founding Member

    Joined:
    Sep 10, 2000
    Messages:
    2,463
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Location:
    Regina,Sask.Canada
    Yup^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
     
    #6

Share This Page