wont start.

Discussion in 'Other Auto Tech' started by 00GTpony, Dec 3, 2012.


  1. 00GTpony

    00GTpony Member

    Joined:
    Mar 10, 2007
    Messages:
    164
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I am working on a 2000 mazda protege with a 1.8 motor. Car doesnt start, its getting fuel to the motor and the injectors are pulsing fine. When i crank i am getting one initial spark from the plugs then no more spark. Ive check coil, crank, and cam sensors all good, and ohm out good. Ive checked all main relays and fuses which also check out good. There is no theft system on the car, and the key is not chipped. Ive added a extra ground to the motor just incase it was a bad ground situation. the battery is only a few months old. there are no codes stored. The cam is spinning so i no the belt didnt break.
    #1
  2. bartl

    bartl Member

    Joined:
    Feb 5, 2001
    Messages:
    182
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    19
    Location:
    West Rutland, Vermont
    Ignitor?
    #2
  3. kramer

    kramer Member

    Joined:
    May 8, 2012
    Messages:
    76
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    8
    Location:
    stonewall oklahoma
    thats not very good info dude , when did it quit? has it been running ruff , do anything to it recently before it stopped running , on a scale of one to 5 how close does it sound to starting , 1 being the worst , how do you know its getting fuel to the motor? , did it just recently quit running when it got cold outside?
    #3

Share This Page