A9l Bama Tune Into A9p Will There Be Any Issues?

Discussion in '1979 - 1995 (Fox, SN95.0, & 2.3L) -General/Talk-' started by ARZ 5.0, Jun 27, 2014.

  1. ARZ 5.0

    ARZ 5.0 Member

    Joined:
    Apr 15, 2014
    Messages:
    47
    Showcase:
    11
    Albums:
    2
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    19
    Location:
    Conroe , TX
    Just ordered Bama tune for my 90 GT which I thought was A9l computer come to find out this was a 5spd swap and still has A9p in it. Will there be any issues with installing the A9l tune to an A9p box? This Stang just keeps throwing me curve balls!
     
    #1
  2. toyman

    SN Certified Technician

    Joined:
    Jul 20, 2007
    Messages:
    1,868
    Likes Received:
    47
    Trophy Points:
    49
    Location:
    Vernon BC
    Your best source is Bama. They will know.
     
    #2
  3. 90lxwhite

    90lxwhite I'm kind of a She-Man

    Joined:
    Aug 25, 2011
    Messages:
    2,640
    Likes Received:
    292
    Trophy Points:
    104
    Location:
    Between the Red and Rio
    Obama Tune
     
    #3
    tamadrummer88 likes this.
  4. tamadrummer88

    tamadrummer88 Active Member

    Joined:
    Aug 19, 2005
    Messages:
    602
    Likes Received:
    77
    Trophy Points:
    39
    Location:
    Aloha State
    Obummer tune
     
    #4
    85rkyboby and 90lxwhite like this.
  5. Onefine88

    Onefine88 Previously 89SSC18

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Messages:
    1,066
    Likes Received:
    328
    Trophy Points:
    94
    School Me!
    Is your car 100% stock? Did you have to give them a "detailed" list of your upgrades/mods? I'll never understand how anyone can tune a 24 year old engine accurately from a distance, unless it is "bone stock" and they have a stock file to work from.
    I could see how it could be possible on a late "bone stock" cookie cutter" car but not an older car such our fox cars. I would think that the slightest of mods , or even wear and tear on older components would affect the air/fuel ratio enough and make the emailed tune un-accurate.

    Just me thinkin with my fingers:shrug:
     
    #5
  6. ARZ 5.0

    ARZ 5.0 Member

    Joined:
    Apr 15, 2014
    Messages:
    47
    Showcase:
    11
    Albums:
    2
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    19
    Location:
    Conroe , TX
    They asked me a bunch of different questions about my mods and driving style of the car. I'm a interested to see how it turns out. I've heard good and bad but mostly good. I plan on putting it on the dyno soon And having it tuned but wanted to see if this help with the issues I've been having.
     
    #6
  7. Onefine88

    Onefine88 Previously 89SSC18

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Messages:
    1,066
    Likes Received:
    328
    Trophy Points:
    94
    You do know that when you take it to dyno for a tune, that the Bama chip will have to be removed for the dyno tune and will be useless.
    IMO, I would save the money and skip the Bama thing and go directly to a dyno to have things sorted out and tuned "once".

    Why pay two guys to do the same job?
     
    #7
  8. mikestang63

    mikestang63 Mustang Master

    Joined:
    Aug 28, 2012
    Messages:
    4,290
    Showcase:
    20
    Albums:
    1
    Likes Received:
    1,252
    Trophy Points:
    154
    Location:
    In the garage
    I don't like mail order chips for the reason described above. You are better off having it dyno tuned and a chip burned according to your car's specific parameters and best driveability. Every car is different.
     
    #8
  9. 90lxwhite

    90lxwhite I'm kind of a She-Man

    Joined:
    Aug 25, 2011
    Messages:
    2,640
    Likes Received:
    292
    Trophy Points:
    104
    Location:
    Between the Red and Rio
    The Obama Tune promises a 100 horse gain but upon installation you actually lose 50. But seriously though if the chip fixes the issues you've been having and say it'd be 5 or 6 mo until you headed to a dyno I'd say it was $ well spent. Fellas it sounds as if he's already paid for it. I guess he could opt for his $ back since he's not sure if it'll work w his computer but he'd still be like $500 shy or so for a dyno tune.
     
    #9
  10. f8tlfiveo

    f8tlfiveo My wife likes my spool and blow-off valve.

    Joined:
    Aug 9, 2007
    Messages:
    1,462
    Likes Received:
    77
    Trophy Points:
    49
    Location:
    Lancaster, PA
    All that and no answer to his question.... I think you should be ok, i think my tune was the same way when I had mine tuned. I had an a9p also in a 5 spd. Mine was tuned remotely but not a bama tune.
     
    #10
  11. ARZ 5.0

    ARZ 5.0 Member

    Joined:
    Apr 15, 2014
    Messages:
    47
    Showcase:
    11
    Albums:
    2
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    19
    Location:
    Conroe , TX
    No worries I'm going with the Bama until I get it up to the dyno in a few months. Anyone tell me what size these injectors are? #24 or #36
     

    Attached Files:

    #11
  12. 85rkyboby

    85rkyboby Active Member

    Joined:
    Mar 3, 2011
    Messages:
    892
    Showcase:
    59
    Albums:
    2
    Likes Received:
    87
    Trophy Points:
    39
    Location:
    South ATL
    Is the computer attached to the harness on the right side of the passenger footwell?
     
    #12
  13. toyman

    SN Certified Technician

    Joined:
    Jul 20, 2007
    Messages:
    1,868
    Likes Received:
    47
    Trophy Points:
    49
    Location:
    Vernon BC
  14. ARZ 5.0

    ARZ 5.0 Member

    Joined:
    Apr 15, 2014
    Messages:
    47
    Showcase:
    11
    Albums:
    2
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    19
    Location:
    Conroe , TX
    Yes it is
     
    #14
    85rkyboby likes this.
  15. ARZ 5.0

    ARZ 5.0 Member

    Joined:
    Apr 15, 2014
    Messages:
    47
    Showcase:
    11
    Albums:
    2
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    19
    Location:
    Conroe , TX
    Why do you ask?
     
    #15
  16. 85rkyboby

    85rkyboby Active Member

    Joined:
    Mar 3, 2011
    Messages:
    892
    Showcase:
    59
    Albums:
    2
    Likes Received:
    87
    Trophy Points:
    39
    Location:
    South ATL
    I'm planning on swapping to efi, one day. I have only owned two mustangs, both of which were carbed. I was just going to ask if both (carbed/efi) cars have that same harness that goes to the passenger kick panel? I have had them in both my cars, just nothing connected to that big rectangular plug where the computer would be attached.
     
    #16
  17. mikestang63

    mikestang63 Mustang Master

    Joined:
    Aug 28, 2012
    Messages:
    4,290
    Showcase:
    20
    Albums:
    1
    Likes Received:
    1,252
    Trophy Points:
    154
    Location:
    In the garage
    It depends on what the prior owner did. There are different EEC and harnesses for FI and carbed applications. Some guys rip out/modify/bypass the EFI harness on carbed applications.
     
    #17
    85rkyboby likes this.
  18. 85rkyboby

    85rkyboby Active Member

    Joined:
    Mar 3, 2011
    Messages:
    892
    Showcase:
    59
    Albums:
    2
    Likes Received:
    87
    Trophy Points:
    39
    Location:
    South ATL
    I am really asking if the harness at the kick panel is there. Does that mean I have the right harness already in the car for efi? I just didn't expect to see that harness with one let alone two carbed cars, both of which are factory carbed.
     
    #18
  19. 2000xp8

    2000xp8 Mustang Master

    Joined:
    Aug 9, 2003
    Messages:
    5,519
    Likes Received:
    285
    Trophy Points:
    124
    Location:
    NJ
    Chips and tunes do absolutely nothing to fix issues. There is no reason for a properly assembled fox to need a "tune" to fix anything.
    Forget the mail order tune and find the real problem.
     
    #19
    93TRANSAM likes this.
  20. ARZ 5.0

    ARZ 5.0 Member

    Joined:
    Apr 15, 2014
    Messages:
    47
    Showcase:
    11
    Albums:
    2
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    19
    Location:
    Conroe , TX
    Ummm??? I'm trying to tune for the mass amount of upgrades that have been done to the car. So if you are saying that you can put on the list of performance mods that I have and it run just fine with the base settings I don't agree at.
     
    #20

Share This Page