1992 5.0L mustang MS2 PnP, heads, cam, intake. Idle with AC on?

  • Sponsors (?)

a91what

SendMeUrDataLog
Mod Dude
Apr 6, 2011
6,688
3,968
204
29
Hillsborough county
#42
Got a chance to data log tonight, I notice as I go into boost range of about 5-6lbs and about 3700-4000 RPM it feels as though the engine surges as though Im losing spark(did this before, decreased plug gap and it went away.) Im using all stock ignition, plugs gapped to .038 wondering if I need a stronger coil, re-gap plugs tighter, or if I'm way off in what I'm thinking is the issue. Attached current tune and data log.
Dude you are lean when that starts to happen... look at the log at 5-6 psi you are 13.5ish AFR thats no bueno in boost my friend. In the upper RPM/boost areas you are right on target but you lack fuel where your 'blowout' is occuring. My math says you need to add 8-10% fuel in this area to compensate.
 

AUBURN1111

Founding Member
Oct 17, 2000
537
7
49
Mobile, AL
home.earthlink.net
#43
I still see spots where I'm leaning out and feeling an RPM drop, not sure whats cause it or if theres still some adjusting needed on the VE table. It seems most pronounced around 4-4500 5-7lbs of boost. Ive attached data logs.
 

Attachments

AUBURN1111

Founding Member
Oct 17, 2000
537
7
49
Mobile, AL
home.earthlink.net
#44
@a91what latest data log from last night, same tune as above. Car feels strong all the way through second gear, usually spins the tires about 3000rpm, shift to 3rd and around 4000RPM under boost I got a drop in RPM and similar in 4th, almost feels like it did when the plugs weren't gapped incorrectly. Im not sure if its a fuel or spark issue, not sure if what Im using is not up to speed with the addition of the S-trim
 

Attachments